Za­hva­lju­ju­ći do­ma­ćin­skom ga­zdo­va­nju Ri­bo­lo­vač­kog sa­ve­za Voj­vo­di­ne, tj. po­žr­tvo­va­nom i stal­nom ra­du ri­bo­ču­var­ske slu­žbe, po­pu­la­ci­ja sko­ro svih vr­sta ri­ba pa i ci­pri­nid­nih u Ta­mi­šu je u po­sled­njih de­se­tak go­di­na pri­met­no uve­ća­na, te se uz do­bro oda­bra­no me­sto i tak­ti­ku, s ma­lom ko­li­či­nom pri­hra­ne i na sa­mo je­dan ma­mac pro­đe iz­u­zet­no do­bro

Ka­da se po­gle­da­ju ku­ti­je s va­ra­li­ca­ma ko­je na vo­du no­se ov­da­šnje bu­cov­dži­je, re­klo bi se da po pi­ta­nju lov­no­sti raz­li­či­tih de­ze­na ne­ma ve­li­kih ne­do­u­mi­ca i da oni ne­u­pa­dlji­vi od­no­se ube­dlji­vu pre­va­gu. No da li je baš ta­ko?

Ni ove go­di­ne ni­je iz­o­stao uobi­ča­je­ni cug krup­ne du­nav­ske ba­bu­ške na te­re­ni­ma od Ra­ma do Kla­do­va, ko­ji broj­ni ri­bo­lov­ci želj­no iš­če­ku­ju jer pru­ža pri­li­ku za uži­va­nje u di­na­mič­nom pe­ca­nju i za bo­gat ulov. Ali iako se na pr­vi po­gled ni­šta bit­no ni­je pro­me­ni­lo u od­no­su na pret­hod­ne go­di­ne, ni­su svi pro­la­zi­li jed­na­ko do­bro

Na­o­ko ne pre­vi­še va­žni de­ta­lji u iz­bo­ru de­la si­ste­ma ko­ji nas uvek naj­di­rekt­ni­je po­ve­zu­je s upe­ca­nom ri­bom ne­ret­ko su pre­sud­ni, a oni ko­ji ume­ju da pro­na­đu naj­bo­lji mo­del udi­ce za sva­ku kon­kret­nu si­tu­a­ci­ju u ve­li­koj su pred­no­sti u od­no­su na one ko­ji o to­me ne vo­de ra­ču­na

Upor­nost je bez sum­nje je­dan od bit­nih fak­to­ra uspe­ha u ri­bo­lo­vu. Ali ni­je do­bro ka­da pre­đe u tvr­do­gla­vost i spre­či pe­ca­ro­ša da is­pro­ba ne­što što se ne ukla­pa u nje­go­vo vi­đe­nje si­tu­a­ci­je. Sre­ćom po na­šeg sa­rad­ni­ka, ovog pu­ta se po­be­da nad sop­stve­nom su­je­tom is­pla­ti­la kroz neo­če­ki­va­no do­bro pe­ca­nje i lep ulov krup­nih ba­bu­ški