Štampa

U na­šim vo­da­ma se sva­ki klen te­žak pre­ko ki­lo­gra­ma mo­že sma­tra­ti tro­fej­nim, a ve­ći­na ri­bo­lo­va­ca ne mo­že se po­hva­li­ti ni­jed­nim ulo­vom od 1,5 kg u ka­ri­je­ri. O to­me da će u jed­nom da­nu uhva­ti­ti tri dvo­ki­la­ša, Ni­dža ve­ro­vat­no ni­je ni sa­njao

Ka­da jed­na od naj­broj­ni­jih i naj­pro­ždr­lji­vi­jih ri­ba ve­štač­ki une­tih u na­še vo­de za­leg­ne na hra­nje­no me­sto, lov dru­gih vr­sta če­sto po­sta­je ne­mo­guć. Ipak, ovog pu­ta su naš sa­rad­nik i nje­gov ko­le­ga pro­na­šli na­čin ka­ko da pot­pu­no za­o­bi­đu bo­dlji­ka­ve na­pa­sni­ke ve­li­či­ne ma­log pr­sta i le­po se na­pe­ca­ju

Do­bar štap za lov štu­ke ve­štač­kim mam­ci­ma tre­ba­lo bi da bu­de isto­vre­me­no jak i ži­lav, ka­ko bi­smo nji­me mo­gli da ba­ca­mo i vo­di­mo i 40-50 te­ške va­ra­li­ce i da iza­đe­mo na kraj sa borv­be­nim ri­ba­ma te­škim i pre­ko 5 kg, če­sto na sku­če­nom i kr­še­vi­tom pro­sto­ru, a da isto­vre­me­no bu­de ela­sti­čan, ne pre­vi­še te­žak i da uz to ni­je pa­pre­no skup. Ovo­ga pu­ta pred­sta­vlja­mo vam dvo­de­lac ko­ji u ve­li­koj me­ri is­pu­nja­va sve ne­tom po­bro­ja­ne zah­te­ve

Je­dan od pi­o­ni­ra fi­der ri­bo­lo­va kod nas i autor kult­nog DVD-ija o mo­der­nom pe­ca­nju sa hra­ni­li­com, eks­klu­ziv­no za či­ta­o­ce na­šeg li­sta ot­kri­va ka­ko sva­ko mo­že da br­zo i bez ika­kvog tro­ška na­pra­vi od­lič­ne hra­ni­li­ce ko­je se pu­ne cr­vi­ći­ma

Dok na ve­ći­ni na­ših ka­na­la i ba­ra štu­ka­ro­ši ri­bu na­la­ze pre­tra­žu­ju­ći ce­lu po­vr­ši­nu vo­de, na ve­li­kim je­ze­ri­ma, kao što je Vla­sin­sko, neo­p­ho­dan je sa­svim dru­ga­či­ji pri­stup. Naj­vi­še uspe­ha ima­ju oni ko­ji na osno­vu is­ku­stva i ana­li­zi­ra­nja tre­nut­ne si­tu­a­ci­je mo­gu da pret­po­sta­ve na ko­je zo­ne tre­ba obra­ti­ti po­seb­nu pa­žnju i šta gra­blji­vi­ci tre­ba po­nu­di­ti u da­tom mo­men­tu

U po­volj­nim uslo­vi­ma i uz do­bar iz­bor teh­ni­ke, me­sta, pri­hra­ne, mam­ca i si­ste­ma, sre­di­nom pro­le­ća, na na­šim rav­ni­čar­skim re­ka­ma mo­že se ve­o­ma le­po pe­ca­ti be­la ri­ba. Ali, dru­ga po­lo­vi­na ma­ja na Ta­mi­šu je po­je­di­nim do­brim po­zna­va­o­ci­ma ove re­ke do­ne­la i vi­še ne­go do­bre ulo­ve.