Štampa

Sko­ro ce­log le­ta je Za­pad­na Mo­ra­va kod Kru­šev­ca bi­la ve­li­ka i mut­na, pa su uslo­vi za ri­bo­lov uglav­nom bi­li ve­o­ma lo­ši, osim to­kom kra­ćih pe­ri­o­da nor­ma­li­za­ci­je i sta­bi­li­za­ci­je vo­do­sta­ja. No oni ko­ji su u pra­vo vre­me bi­li na pra­vom me­stu mo­gli su u tim krat­kim cu­go­vi­ma da ostva­re i po­ne­ki do­bar ulov.

Tasić postavio rekord Vlasinskog jezera

Za­hva­lju­ju­ći či­nje­ni­ci da je na Vla­sin­skom je­ze­ru do­zvo­ljen ri­bo­lov iz ča­ma­ca sa ben­zin­skim mo­to­ri­ma, na ovoj aku­mu­la­ci­ji su na vu­ču du­go ve­o­ma uspe­šno lo­vlje­ni pa­strm­ka i klen, a već ne­ko­li­ko se­zo­na naj­vi­še va­ra­li­ča­ra tro­lin­gom hva­ta so­ma. Čo­vek ko­ji va­ži za naj­bo­ljeg po­zna­va­o­ca ta­kvog na­či­na lo­va gra­blji­vi­ca uhva­tio je sre­di­nom av­gu­sta pr­vog dvo­me­tra­ša na ovoj aku­mu­la­ci­ji

Go­di­na­ma je je­ze­ro Ko­kin brod bi­lo na­da­le­ko po­zna­to po lo­vu je­zer­ske zla­tov­či­ce, aloh­to­ne pa­strm­ke ko­ja se nig­de u re­gi­o­nu ni­je ta­ko do­bro pri­mi­la kao u ovoj aku­mu­la­ci­ji na re­ci Uvac. No već ne­ko­li­ko se­zo­na naj­broj­ni­ja gra­blji­vi­ca u ovom je­ze­ru je smuđ. On se to­li­ko na­mno­žio da ve­šti i upor­ni ri­bo­lov­ci ko­ji do­bro po­zna­ju vo­du i na­vi­ke te ri­be u po­volj­nim okol­no­sti­ma da­ni­ma ostva­ru­ju iz­u­zet­ne ulo­ve

Vegleri za duboku vodu

Kao i u mno­go če­mu dru­gom, i u meč ri­bo­lo­vu je če­sto naj­bo­lje re­še­nje ne­kog pro­ble­ma isto­vre­me­no kraj­nje jed­no­stav­no. Na­u­či­te ka­ko da na­pra­vi­te kli­zni si­stem, sa ko­jim se mo­že uspe­šno lo­vi­ti i na me­sti­ma na ko­ji­ma je du­bi­na znat­no ve­ća od du­ži­ne šta­pa

Amur sa jezera Šnaken

Ka­da u jed­nom je­ze­ru na­sta­nje­nom sto­ti­na­ma ša­ra­na i tu­ce­tom amu­ra dva ri­bo­lov­ca za krat­ko vre­me uhva­te sko­ro sve je­din­ke znat­no ma­lo­broj­ni­je vr­ste, sa­svim je ja­sno da su pro­na­šli pra­vo re­še­nje. Naš du­go­go­di­šnji sa­rad­nik ob­ja­šnja­va ka­ko je us­peo da pri­vu­če amu­re i na­ve­de ih da kao lu­di na­sr­ću na boj­li sa aro­mom ra­ka

Odvajanje zrna šećerca sa klipa

Za ne­do­volj­no upu­će­ne ri­bo­lov­ce, sva­ki ku­ku­ruz je isti. Ipak, ver­zi­ra­ne ša­ran­dži­je zna­ju da po­sto­je ve­li­ke raz­li­ke u sa­sta­vu, uku­su i lov­no­sti raz­li­či­tih vr­sta, pa vo­de ra­ču­na o to­me na ko­ju će pe­ca­ti, te ka­ko će pri tom pri­ma­mlji­va­ti ri­bu i pre­zen­to­va­ti oda­bra­ni ma­mac