Ba­bu­ška spa­da u sva­što­je­de ri­be i mo­gu­će ju je lo­vi­ti na vi­še vr­sta ma­ma­ca, če­sto čak i isto­vre­me­no. Ipak, ne­ki su joj do­ka­za­no dra­ži od dru­gih, a na to po­go­to­vo tre­ba obra­ti­ti pa­žnju po­čet­kom se­zo­ne, ka­da po­sto­je re­al­ne šan­se za ulov iz­ra­zi­to krup­nih je­din­ki

Za­hva­lju­ju­ći to­me što je ote­ža­nje po­sta­vlje­no is­pod va­ra­li­ce, mon­ti­ra­ne na udi­cu oka­če­nu di­rekt­no na glav­nu stru­nu pod uglom od oko 90 ste­pe­ni, drop-šot si­stem omo­gu­ća­va vr­lo spe­ci­fič­nu pre­zen­ta­ci­ju, ve­o­ma efi­ka­snu u ne­kim si­tu­a­ci­ja­ma, a po­ne­kad i ne­nad­ma­šnu

Spoj je je­dan od naj­va­žni­jih i naj­o­se­tlji­vi­jih de­lo­va sva­kog pe­ca­ro­škog šta­pa. Kod va­ra­li­ča­ra­ca, mu­ši­ča­ra­ca i dvo­del­nih i tro­del­nih mo­de­la za raz­li­či­te va­ri­jan­te du­bin­skog ri­bo­lo­va pri­me­nju­ju se da­nas če­ti­ri ti­pa spo­je­va. Evo šta tre­ba zna­ti o nji­ma i na šta obra­ti­ti pa­žnju pri iz­bo­ru i ku­po­vi­ni šta­pa

Tol­sto­lo­bik mo­že da te­ži i pre­ko 40 ki­lo­gra­ma, bro­jan je, bor­ben, na na­šim ga je vo­da­ma mo­gu­će neogra­ni­čeno pe­ca­ti, a do­bija se to­kom ce­log to­pli­jeg de­la go­di­ne, pa ni­je ni­ma­lo čud­no što se sve vi­še ri­bo­lo­va­ca opre­de­lju­je za ci­lja­ni lov tog ci­pri­ni­da pre­ne­tog na naš kon­ti­nent iz Azi­je. Ovog pu­ta ot­kri­va­mo vam ka­ko se naj­bo­lje hva­ta na du­bin­ku

Me­tod fi­der je je­dan od naj­e­fi­ka­sni­jih na­či­na lo­va ša­ra­na na ri­bom bo­ga­tim re­vi­ri­ma. O tom vi­du pe­ca­nja ja­kim šta­po­vi­ma ose­tlji­vog vr­ha, te si­ste­mom sa hra­ni­li­com pu­nom le­plji­ve hra­ne i udi­com na vr­lo krat­kom pred­ve­zu mno­go je pu­ta pi­sa­no, a i sve vi­še ri­bo­lo­va­ca ga pri­me­nju­je. Ali uvek vre­di pro­či­ta­ti ka­ko to ra­de do­ka­za­ni maj­sto­ri fi­de­ra