Iz Oku­ma Gu­i­de Se­lect pa­le­te va­ra­li­čar­skih šta­po­va, udar­ne i po kva­li­te­tu i po bro­ju mo­de­la, ovog pu­ta, na po­čet­ku pu­ne se­zo­ne lo­va krup­nih štu­ka, skre­će­mo vam pa­žnju na »se­ri­ju« He­avy Spin­ning, u ko­joj je ukup­no osam mo­de­la na­me­nje­nih za sred­nje, sred­nje te­ško i te­ško va­ra­li­ča­re­nje – šest dvo­del­nih i dva če­tvo­ro­del­na. Svi su iz­ra­zi­to br­ze ak­ci­je i na­pra­vlje­ni pri­me­nom UFR (»Ul­ti­ma­te Flex Re­nin­for­ce­ment«) teh­no­lo­gi­je, ko­jom su kon­struk­to­ri us­pe­li da (po pro­iz­vo­đač­koj spe­ci­fi­ka­ci­ji) do­bi­ju i do 300%  ve­ću »di­zač­ku sna­gu« pri is­toj te­ži­ni ba­ca­nja, i to bez po­ve­ća­nja te­ži­ne šta­po­va u od­no­su na dru­ge va­ra­li­čar­ce, a vr­ho­ve je – pre sve­ga za­hva­lju­ju­ći spe­ci­jal­nim uz­du­žnim vlak­ni­ma do­dat­no mo­ta­nim oko vr­šnog de­la blan­ka – mo­gu­će sa­vi­ti bu­kval­no u pun krug (što za­pra­vo go­vo­ri o ve­li­koj ela­stič­no­sti, ko­ja do­pri­no­si efi­ka­snom za­ma­ra­nju ri­be i na mi­ni­mum svo­di mo­guć­nost da štap puk­ne usled pre­op­te­re­će­nja to­kom bor­be).

Dvo­del­ci su do­stup­ni u sle­de­ćim va­ri­jan­ta­ma du­ži­na i te­ži­na ba­ca­nja: 197 cm, t.b. 20–50 g; 220 cm, t.b. 30–60 g i 40–100 g; 259 cm, t.b. 40–90 g, 60–120 g i 80–160 g. He­avy Spin­ning če­tvo­ro­del­ci pra­ve se u du­ži­na­ma od 212 cm sa t.b. 20–50 g i od 259 cm sa t.b. 40–90 g.

Vi­so­ko­kva­li­tet­ni blan­ko­vi su iz­ra­đe­ni od ja­pan­skog 30t ili 30+40t kar­bo­na (za­vi­sno od mo­de­la), ru­ko­hva­ti su od vr­hun­ske EVA (sun­đe­ra­ste) pe­ne, Se­a­gu­i­de vo­đi­ce od ner­đa­ju­ćeg če­li­ka (SS) ima­ju unu­tra­šnji pr­sten od cir­ko­na; a dr­ža­či ma­ši­ni­ce VSS ti­pa pro­iz­vod su re­no­mi­ra­ne ja­pan­ske fir­me Fu­ji.

Pro­dav­ni­ce za­in­te­re­so­va­ne za uvr­šći­va­nje ovih šta­po­va i svih dru­gih Oku­mi­nih pro­iz­vo­da u svo­ju po­nu­du vi­še in­for­ma­ci­ja mo­gu do­bi­ti sla­njem upi­ta na imejl in­fo.adri­a­tic­@ra­pa­lavmc.com.