Fir­ma Ca­pri­o­lo, ko­ja već go­di­na­ma ima u asor­ti­ma­nu naj­ve­ći iz­bor ri­bo­lov­nog pri­bo­ra i opre­me Shi­ma­no u Sr­bi­ji, u okvi­ru svo­je se­zon­ske ak­ci­je od 26. de­cem­bra do 20. fe­bru­a­ra, od­no­sno do is­te­ka za­li­ha, nu­di pre­ko 500 pro­iz­vo­da, me­đu ko­ji­ma ima i vi­še vr­hun­skih ma­ši­ni­ca. Iz te po­nu­de vam ovog pu­ta pre­po­ru­ču­je­mo mo­del Ul­te­gra 14000 XTD – je­dan od iz­u­zet­no po­pu­lar­nih i tra­že­nih ša­ran­skih »big pit« če­kr­ka (na­me­nje­nih za ri­bo­lov na eks­trem­no ve­li­kim da­lji­na­ma, ka­ko za­ba­ci­va­njem ta­ko i raz­vla­če­njem).

Ro­bu­sna i traj­na ma­ši­ni­ca te­ška 620 gra­ma ima po­uz­dan po­gon­ski me­ha­ni­zam sa pre­no­snim od­no­som 4,3:1, koč­ni­cu za­u­stav­ne sna­ge 20 kg i alu­mi­ni­jum­sku špul­nu ka­pa­ci­te­ta 550 m/0,35 mm (400m/0,40mm, 300m/0,45mm). Is­po­ru­ču­je se sa re­zer­vnom alu­mi­ni­jum­skom špul­nom i dva re­duk­to­ra ka­pa­ci­te­ta ka­le­ma (sa ve­li­či­ne 14000 na 10.000 i na 3.500), a jed­na od nje­nih naj­bo­ljih oso­bi­na po oce­na­ma pa­si­o­ni­ra­nih ša­ran­dži­ja je to što ima »Mul­ti-disk In­stant Drag« koč­ni­cu, ko­ja omo­gu­ća­va da ri­bo­lo­vac slo­bod­ni hod po udar­cu ri­be u se­kun­di is­klju­či okre­tom re­gu­la­to­ra dri­la za po­la kru­ga. Uz to, Ul­te­gra XTD 14.000 ima si­stem »su­per­spo­rog« osci­lo­va­nja špul­ne, ko­ji omo­gu­ća­va sa­vr­še­no pre­ci­zno sla­ga­nje svih stru­na; »X-Ship« me­ha­ni­zam sa po­dr­škom zup­ča­ni­ka stra­te­ški po­sta­vlje­nim ku­gla­ge­ri­ma i efi­ka­snim tran­sfe­rom sna­ge sa ruč­ke na ro­tor; če­ti­ri če­lič­na ku­glič­na le­ža­ja i je­dan ne­po­vrat­ni; Dyna­Ba­lan­ce si­stem »uti­ša­va­nja« vi­bra­ci­ja i kre­ta­nja špul­ne pri na­mo­ta­va­nju stru­ne; ARC špul­nu (kon­stru­i­sa­nu za da­le­ke za­ba­ča­je) i po­sta­vlje­nu pot­pu­no pa­ra­lel­no sa šta­pom, pa stru­na ve­o­ma la­ko oti­če sa ka­le­ma; i te­lo G Free ti­pa, ta­ko di­zaj­ni­ra­no da mu je te­ži­šte što bli­že šta­pu, či­me se sma­nju­je na­por po­tre­ban da bi se kom­plet dr­žao u ru­ci.

Re­dov­na ce­na Shi­ma­no Ul­te­gre 14.000 XTD je 24.359 di­na­ra, a to­kom se­zon­ske ak­ci­je, ko­ja tra­je od 26. de­cem­bra do 20. fe­bru­a­ra, od­no­sno do is­te­ka za­li­ha, ona je 15% jef­ti­ni­ja i mo­že se ku­pi­ti za sa­mo 20.705 di­na­ra u pro­dav­ni­ca­ma Ca­pri­o­lo u Be­o­gra­du, Be­če­ju, No­vom Sa­du, Bač­koj To­po­li i Su­bo­ti­ci, kao i pre­ko in­ter­net pro­da­je: www.ca­pri­o­lo­hun­ting.com/ri­bo­lo­vac­ka-opre­ma.