Štampa

Naš vi­še­stru­ki re­pre­zen­ta­ti­vac u pe­ca­nju na plo­vak i osva­jač zlat­ne me­da­lje na dva uza­stop­na svet­ska pr­ven­stva ot­kri­va svoj re­cept za us­pe­šan lov mre­ne u ovom de­lu se­zo­ne

Na sve ve­će ne­za­do­volj­stvo ri­bo­lo­va­ca na­či­nom na ko­ji se ču­va­ju ri­bo­lov­ne vo­de u Sr­bi­ji dr­ža­va je re­a­go­va­la do­no­še­njem od­lu­ke ko­jom se jed­nom od naj­bo­ljih ko­ri­sni­ka od­u­zi­ma naj­ve­ći deo re­ke či­ji je ri­blji fond po­sled­njih go­di­na pro­sto pre­po­ro­dio i na ko­ju do­la­ze pe­ca­ro­ši sa ra­znih stra­na. Ho­će li ovo bi­ti još jed­na le­pa ov­da­šnja ri­bo­lo­vač­ka pri­ča s ru­žnim kra­jem?

Ka­da pro­đe pu­na tu­ri­stič­ka se­zo­na, put Grč­ke kre­ću mno­gi lju­bi­te­lji mor­skog ri­bo­lo­va, ko­ji ko­ri­ste ma­nju gu­žvu, još uvek ve­o­ma le­po vre­me i po­ve­ća­ni ri­blji ape­tit ka­ko bi se uz pra­vi­lan pri­stup na­u­ži­va­li u lo­vu iz­u­zet­no sna­žnih i bor­be­nih mor­skih ri­ba

Jed­na od spe­ci­fič­no­sti fi­der teh­ni­ke, ko­ja je če­sto či­ni su­per­i­or­nom u od­no­su na osta­le, jeste mo­guć­nost mak­si­mal­no pre­ci­znog pri­ma­mlji­va­nja ri­be na sa­svim ma­li pro­stor, uče­sta­lim za­ba­ci­va­njem u istu tač­ku. Ali ne­ka­da se is­pla­ti i tra­ži­ti po­ten­ci­jal­nu lo­vi­nu za­ba­ci­va­njem si­ste­ma s hra­nil­com na raz­ne stra­ne, dok se ne na­đe zo­na u ko­joj se ri­ba iz ne­kog raz­lo­ga već gru­pi­sa­la

Iako va­ži za ri­bu ko­ja se sko­ro bez izuzetka hra­ni po dnev­nom sve­tlu, je­di­ni is­klju­či­vi gra­blji­vac iz po­ro­di­ce ci­pri­ni­da mo­že se lo­vi­ti i usred no­ći, bar ta­mo gde ima ve­štač­kog osve­tljenja. Naš sa­rad­nik ot­kri­va ka­ko je i na ko­je va­ra­li­ce u ta­kvim uslo­vi­ma naj­bo­lje ju­ri­ti bu­co­va

Ho­će li ko­ri­sni­ci ri­bo­lov­nih vo­da ima­ti vi­še nov­ca za ču­va­nje pri­rod­nih re­sur­sa ko­ji su im po­ve­re­ni na upra­vlja­nje i ho­će li ri­bo­lov­ci do­bi­ti ne­što vi­še ne­go do sa­da ka­da pla­te tri­de­se­tak po­sto sku­plju do­zvo­lu, te šta da ra­de oni ko­ji mi­sle da ri­bo­lov­ni­ce ne tre­ba ku­po­va­ti