Štampa

U mno­gim si­tu­a­ci­ja­ma fi­der teh­ni­kom se naj­bo­lji re­zul­ta­ti po­sti­žu ka­da se pri­hra­na na­pra­vi me­ša­njem dve ili čak tri sme­se, ko­ji­ma se po­tom do­da­ju i ra­zni krup­ni­ji sa­stoj­ci (cr­vi, mle­ve­ni keks, pe­le­ti...). Naš sve­stra­ni sa­rad­nik ne­dav­no se le­po na­pe­cao sko­ba­lja pri­me­niv­ši pot­pu­no dru­ga­či­ji pri­stup – hra­ni­li­cu je pu­nio ve­li­kim ko­ma­di­ma obič­nog hle­ba!?

U no­vom na­stav­ku felj­to­na o teh­ni­ci ko­ja je do­ži­ve­la ne­ve­ro­vat­no ve­li­ku eks­pan­zi­ju u po­sled­njih pet­na­e­stak go­di­na, naš du­go­go­di­šnji re­pre­zen­ta­ti­vac i je­dan od pi­o­ni­ra fi­der ri­bo­lo­va de­talj­no pred­sta­vlja sve mo­de­le hra­ni­li­ca i ob­ja­šnja­va za šta ih je naj­bo­lje ko­ri­sti­ti i u ka­kvim uslo­vi­ma

U po­tra­zi za di­na­mič­nim zim­skim ri­bo­lo­vom na te­re­nu ko­ji ni­je pre­vi­še na­pad­nut naš sve­stra­ni sa­rad­nik za­pu­tio se na deo Ju­žne Mo­ra­ve kod me­sta Gr­de­li­ca, gde je od­lič­no pe­cao vo­žnjom plov­ka, na ri­bo­lov­ni hleb

Iako ne­ma spo­ra oko to­ga da je lo­ka­ci­ja, tj. na­la­že­nje me­sta na ko­ji­ma je ri­ba gru­pi­sa­na, je­dan od ključ­nih fak­to­ra uspe­ha u pe­ca­nju ci­pri­ni­da u naj­hlad­ni­jem de­lu se­zo­ne, ak­tu­el­na de­ša­va­nja na je­ze­ru Pot­peć po­ka­zu­ju ko­li­ko je bit­no i štošta dru­go, od teh­ni­ke pre­ko si­ste­ma i pri­ma­me do mam­ca

Sa­mo dan na­kon što je na Sa­vi uhva­tio smu­đa od oko 8 kg, vr­sni va­ra­li­čar je još jed­nom iza­šao na vo­du i ka­da se već spre­mao za po­vra­tak ku­ći ulo­vio je muž­ja­ka smu­đa ka­kav de­ce­ni­ja­ma ni­je evi­den­ti­ran u evrop­skim vo­da­ma

U pe­ri­o­du ka­da se ve­ći­na lju­bi­te­lja lo­va be­le ri­be na re­ka­ma mren­skog ti­pa fo­ku­si­ra na ve­li­ke zi­mov­ni­ke u ko­ji­ma se gru­pi­šu broj­na ja­ta sko­ba­lja i dru­gih vr­sta, naš sa­rad­nik opre­de­lio se za sa­svim dru­ga­či­ji pri­stup i na­u­ži­vao se lo­ve­ći kle­na u mi­ru i ti­ši­ni