AS maggot feeder hranilica

Tri veličine u ponudi. Large (velika) dimenzija 30mm x 44mm sa otežanjima od 40gr,50gr,60gr,70gr, Medium (srednja) dimenzija 26mm x 39mm, sa otežanjima od 20gr,30gr,40gr,50gr i Small (mala) dimenzija 21mm x 29mm sa otežanjima od 10gr, 20gr,30gr. Olovna otežanja su proizvedena u skladu sa konstrukcijom, obojena kvalitetnom zaštitnom bojom. Konektor je klasičnog tipa, sastoji se od savijene žice ulivene u otežanje, dug je par milimetara i ne utiče na kačenje o prepreke. I ovaj put ne samo da smo dobili hranilicu vrhunskog kvaliteta, već smo dobili i odličnu cenu. AS maggot hranilice koštaju između 75 i 126 dinara, zavisno od gabarita i veličine otežanja a mogu se nabaviti u maloprodajnim objektima proizvođača u Obrenovcu i na Umci, kao i u svim bolje snabdevenim prodavnicama ribolovnog pribora širom Srbije.

L&K ProGUIDE 2000

L&K ProGUIDE 2000 je mašinica o kojoj je dovoljno reći da su je stvorili čuveni mađarski varaličari Béla Lukácsi i Adrián Kovács. Kroz ovaj proizvod zaista su se potrudili da naprave pravu varaličarsku mašinicu koja ima sve potrebne opcija a to je pre svega kompaktnost, pouzdanost i mala težina. Cena: 5.999 din

  • Dostupna i u veličini 4.000

DAIWA MORETHAN SHAD ATTACK

Vrhunski dvodelni varaličarski štap brze akcije, specijalno dizajniran za rad sa silikonskim šedovima i sličnim varalicama. Napravljen od SVF Compile-X high modulus karbona u patentiranoj X45 tehnologiji pletenja blanka. Fuji Titanium SiC provodnici K tipa, ergonomski oblikovani Fuji držač mašinice i drška od kombinacije prirodne plute AAA klase i EVA materijala. U zaštitnoj kapi na kraju drške je sistem tegova za balansiranje (5, 10 i 15 g). Ekstremno lagani blank ima naglašeno vršnu akciju sa snažnom kičmom, a osetljivi i kruti blank momentalno prenosi svaki pokret varalice i omogućava savršen kontakt sa dnom. U borbi sa ribom štap ima gotovo polu-paraboličnu akciju, pa sa lakoćom amortizuje sve udarce i nagle begove ribe. Vrhunski varaličarac u svakom pogledu! Cena: 49.990 din

  • Dužina: 2,7 m Težina bacanja: 30–70 g Broj delova: 2 Težina: 175 g

Daiwa Morethan

Vrhunska varaličarska mašinica, proizvedena u Japanu. Kućište od aluminijuma, rotor od zaiona, rezani zupčanici od bronze, rezana ručica, koja se navrće direktno na osovinu pogonskog zupčanika, Mag Sealed zaptivanje I dva Mag Sealed ležaja na pogonskoj osovini. Cena: 76.990 dinara.

  • Veličina: 2500 Kapacitet: 150m/0,23mm
  • Težina: 245 g
  • Prenos: 6,0:1
  • Broj ležaja: 12 kugličnih + 1 nepovratni

Brzi duplirani klinč

Jednostavna varijanta jednog od najkorišćenijih ribolovačkih čvorova za kraj sistema, kojim se vezuju vrtilice, kopče, udice sa okcetom, džig glave i sl. Izuzetno se brzo vezuje, a odlikuje se velikom nosivošću. Foto-strip kojim je prikazano vezivanje ovog čvora možete pogledati u listu Ribolov broj 437

 

 

Rapaline makaze za monofile i pletenice – novitet 2018

Na EFTTEX-u 2017, najvećem evropskom poslovnom sajmu industrije ribolovnog pribora, održanom od 29.06. do 01.07 u Budimpešti, kompanija Rapala predstavila je, kao i obično, mnoštvo noviteta za narednu sezonu, od kojih će se većina već za neki mesec pojaviti na tržištu. Ovo je kratko predstavljanje jedne vrlo interesantne alatke koja se po nekoliko karakteristika zaista izdvaja od konkurencije.

 

Čvor za spajanje monofila i pletenice

Ovim čvorom koji se izuzetno lako vezuje možemo za tili čas spojiti ma koju upredenu strunu sa monofilom (najlonom ili fluorokarbonom) čak i najvećih debljina koje se koriste u ribolovu (i znatno preko 1 mm). Ako sve uradimo kako treba (a nema mnogo mogućnosti da pogrešimo) nosivost mu je veoma velika.

Lefti Krejov čvor

Vrlo često kada tokom ribolova pokidamo sistem nemamo vremena da vezujemo najkomplikovaniji i najjači čvor koji znamo, jer to traži dosta vremena i koncentracije, a ni jedno ni drugo nemamo, ako riba radi i važno nam je pre svega da što pre ponovo budemo "na terenu". U takvoj situaciji, koja podseća na zamenu guma tokom tgrke Formule 1, većina iskusnih ribolovaca veže najjednostavniji i najbrži čvor solidne nosivosti koji zna, a Lefti Krejov, predstavljen ovim videom, spada u baš takve. Njegovo vezivanje, osim ovim videom, prikazano je i tekstom i foto-stripom objavljenim u listu Ribolov broj 426. objavljenim 21. aprila 2017. godine.

Čvor Garija Martina (Gary Martin Knot)

Ovaj izuzetno jednostavan a veoma jak čvor koristi se za vezivanje udice, vrtilice ili kopče za kraj sistema, monofilima i upredenim strunama svih debljina koje se standardno koriste u slatkovodnom ribolovu. Nazvan je po svom tvorcu, Gariju L. Martinu, ali budući da je predstavljen (1982. godine) na Svetskom sajmu (eng. World’s Fair) u gradu Noksvilu (Knoxville), gde ga je žiri sastavljen od novinara specijalizovanih publikacija izabrao za najbolji novi čvor od čak 498 prijavljenih, zove se još i čvor svetskog sajma (eng. World’s Fair Knot). Po osnovnom principu početnog duplog provlačenja sličan je takođe sjajnom palomaru, sa kojim deli i izuzetnu jednostavnost i veliku nosivost, pa vam ga toplo preporučujem. Zahvaljujem se kolegi Veliboru Tepiću, koji mi je otkrio ovaj čvor, čije vezivanje je detaljno objašnjeno foto-stripom i tekstom objavljenim u listu Ribolov broj. 383, od 28.08.2015. godine.

Bočna petlja za Drop Shot

Veoma jednostavan a jak čvor za vezivanje udica za pecanje drop-šot tehnikom, na varalice ili prirodne mamce. Foto-strip i detaljan opis vezivanja možete pronaći u 381. broju petnaestodnevnog lista Ribolov, koji izlazi u Beogradu.gg

Poboljšani olbrajt

Nova verzija jednog od najpopularnijih čvorova svih vremena namenjenih za spajanje ribolovačkih struna različitih tipova i debljina, odlično se pokazala i kada treba spojiti bilo koji monofil čak i sa najglatkijim netegljivim strunama. Na snimku je prikazano vezivanje sa dva kanapa (radi bolje vidljivosti) i pomoću upredene strune nosivosti 60 lb i najlona od 0,67 mm. Foto strip i detaljan tekstualni opis ovog čvora objavljeni su u listu Ribolov (Beograd), broj 380, od 17.07.2015. godine.

Dupli San Dijego čvor

Sa sve većom upotrebom izrazito glatkih stopljenih i upredenih struna, sve popularnije postaju duplirane verzije raznih proverenih čvorova, jer takve teže isklizavaju pod opterećenjem. Jedan od onih koji su se odlično pokazali u ovoj varijanti je udvostručeni San Dijego džem, zvani još i obrnuti klinč i Heliger čvor (koji se može jednako uspešno koristiti i za vezivanje monofila - kako najlona, tako i fluorokarbona).

 

Dejvi i dupli dejvi

Dejvi čvor je veoma mali i stoga pogodan za vezivanje najmanjih mušica, čak i onih veličina 16, 18 i 20 (ili nešto većih), monofilom (najlonom ili fluorokarbonom) debljine oko 0,10-0,12 mm. Dupli dejvi je za nijansu gabaritniji, a njime se monofilima od 0,20 mm i (znatno) debljim mogu vezivati i velike mušice. Vezivanje ovih čvorova prikazano je foto-stripom objavljenim u listu Ribolov broj 358, od 12. septembra 2014.

Trostruki palomar

Sa pojavom Berkley Nanofila, »super strune« koja nije ni pletenica ni monofil, u modu je ušao dupli palomar ili nanofil čvor. To je jedan od retkih čvorova sa kojima se pomenutom strunom izrazite glatkoće mogu vezivati vrtilice, kopče i udice bez rizika od isklizavanja. Ali, to nije jedina varijacija na veoma popularni i mnogo korišćeni palomar. Mnogo pre pojave Nanofila, među ribolovcima sa južne zemljine polulopte, pre svega australijskim, za vezivanje vrtilica i kopči i udica sa okcetom upredenim strunama dosta je korišćen i nešto komplikovaniji, ali vrlo jak i pouzdan trostruki palomar. Njegova nosivost natprosečno je visoka za čvor za kraj sistema – iznosi oko 72 odsto linearne nosivosti strune kojom je vezan, pa se isplati naučiti ga..

 

 

Dunavske čarolije

Dunav je velika, moćna i veoma "teško" čitljiva reka, pa predstavlja izazov za sve ribolovce, ma koju tehniku primenjivali. Još otkad smo počeli da se bavimo fiderom moj klupski i preprezentativni kolega Predrag Todorović planirali smo da na taj način probamo ozbiljno da pecamo u živom toku sa obale..(ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br.354).

 

Brejd ring

Braid ring čvor ili upredeni prsten čvor za pletenicu upotrebljava se za vezivanje udica sa okcetom, vrtilica i kopči pletenicama, a budući da ne isklizava ni pod najvećim opterećenjem može se koristiti i za vezivanje vrlo popularnog Berkley Nanofila i raznih stopljenih struna napravljenih od više niti, koje ne podnose jednako dobro sve čvorove.

Dupli Uni (dupli griner)

Ovo je jedan od najjednostavnijih a najviše korišćenih čvorova za spajanje dveju struna (monofila i pletenice, dva monofila ili dveju pletenica), raznih debljina (od istih do prilično različitih).

 

Bočna petlja i dodatni mamac

Ovaj izuzetno jednostavan a veoma jak čvor koristi se za vezivanje udice, vrtilice ili kopče za kraj sistema, monofilima i upredenim strunama svih debljina koje se standardno koriste u slatkovodnom ribolovu. Nazvan je po svom tvorcu, Gariju L. Martinu, ali budući da je predstavljen (1982. godine) na Svetskom sajmu (eng. World’s Fair) u gradu Noksvilu (Knoxville), gde ga je žiri sastavljen od novinara specijalizovanih publikacija izabrao za najbolji novi čvor od čak 498 prijavljenih, zove se još i čvor svetskog sajma (eng. World’s Fair Knot). Po osnovnom principu početnog duplog provlačenja sličan je takođe sjajnom palomaru, sa kojim deli i izuzetnu jednostavnost i veliku nosivost, pa vam ga toplo preporučujem. Zahvaljujem se kolegi Veliboru Tepiću, koji mi je otkrio ovaj čvor, čije vezivanje je detaljno objašnjeno foto-stripom i tekstom objavljenim u listu Ribolov broj. 383, od 28.08.2015. godine.

Iščekivanje zlatnog sata

Neobično toplo vreme početkom 2014. godine na području Srbije za posledicu je imalo neočekivano visoke temperature voda, što se pozitivno odrazilo na apetit većine ciprinidnih vrsta riba. Fideraši iz beogradskog kluba Energo tim, predvođeni Nenadom Kostadinovićem, iskoristili su to da se oprobaju u lovu šarana i deverike na komercijalnom reviru Ada Safari i da pri tom naprave zanimljiv foto-video materijal. Mnoštvo korisnih saveta o tome kako zimi uspešno hvatati krupnu ribu fider tehnikom Neško daje u Ribolovu br. 341, u tekstu "Iščekivanje zlatnog sata".

Džerkovanje klasičnim varaličarskim kompletom

Lov štuke džerkovima i drugim varalicama kojima život udahnjujemo trzanjem vrha štapa i vođenjem neujednačenom brzinom najlakši je i najuspešniji sa priborom namenjenim za takvu prezentaciju. Ali, ako takav nemamo, sasvim nam dobro mogu poslužiti štap i čekrk kakav skoro svaki naš štukaroš već poseduje.)

Izrada "magot klipa"

Lov krupnih ciprinida na ružu crvića postao je mnogo jednostavniji i efikasniji nakon pronalaska "magot klipa" -- prstena od tanke žice, na koji se taj osetljivi mamac brzo i lako postavlja.

Griner (Uni) čvor

Ovo je jedan od najkorišćenijih i najpouzdanijih ribolovačkih čvorova. Upotrebljava se za spajanje udica sa okcetom, vrtilica, kopči i sl, sa monofilnim strunama (najlonom i fluorokarbonom) i pletenicama. Foto-strip i tekstualni opis vezivanja možete pronaći u listu Ribolov broj 336.

 

Zatezanje čvorova

Nije lako dobro vezati neke vrlo sitne elemente sistema, poput malih vrtilica, kopči itd, a za mnoge ribolovce je najproblematičnija faza te operacije zatezanje čvora na nečemu što je gotovo nemoguće držati u ruci. U takvim situacijama možemo upotrebiti neki improvizovani ili kupovni zatezač čvorova, a u ovom videu primenjeno je "srednje rešenje". Na Prologic Compact Hook Puller (originalno namenjen za zatezanje čvorova pri vezivanju šaranskih udica) je dodata mala kopča, čime je napravljen zatezač čvorova upotrebljiv ne samo za udice i kopče, već i za vrtilice svih veličina, pa i za one poput ove korišćene na snimku, takoreći jedva vidljive golim okom.

 

Struna ili monofil

Mnogi ribolovci misle da su upredene strune na trenje i krzanje otpornije nego najloni i fluorokarboni slične nosivosti ili da su bar jednako izdržljive. Ovaj video snimljen u redakciji Ribolova pokazuje da li je to tačno.

Lajn tu lider

Ovo je jedan od najprostijih načina spajanja upredene strune sa monofilnim šok liderom veće debljine i nosivosti. Na prvi pogled vezivanje »lajn tu lider« (»struna za predvez«) čvora deluje malo neobično, zbog dupliranja vršnog dela pletenice, ali ga baš to udvostručavanje osnovne strune i čini veoma jakim. Ako sve uradimo kako treba, nosivost će biti praktično stopostotna, tj.istovetna linearnoj nosivosti slabije (osnovne) strune. A to je, uz lako i brzo vezivanje, i glavni razlog velike popularnosti ovog čvora u nekim ribolovačkim zajednicama, posebno među morskim ribolovcima sa Floride, koji ga naročito često koriste.)

 

Fluorokarbonski predvez bez klemanja

Predvez ("sajlu") za štuku od debelog fluorokarbona najlakše je napraviti pomoću klema i odgovarajućih klešta, ali većina ribolovaca nema ni jedno ni drugo. Rešenje tog problema je u vezivanju kopče i vrtilice. Mnogi čvorovi nisu pogodni za vezivanje fluorokarbona prečnika većeg od 0,7 mm (kakav je za iole veće štuke potgrebno koristiti), ali ima i nekoliko čvorova koji i dobro drže i ne seku sami sebe ni pod najvećim opterećenjima. Najjednostavniji a pri tom vrlo jak čvor koji možemo upotrebiti u ovu svrhu je griner sa dva namotaja, koji možemo i dodatno ojačati primenom jednog malog trika koji ćete videti pri kraju ovog video zapisa. Na isti način, naravno, šarandžije i svi drugi ribolovci mogu praviti šok lidere i druge predveze od fluorokarbona ili debelih monofila. Bistro. Vladimir Stakić, glavni i odgovorni urednik dvonedeljnog lista Ribolov (Beograd)

Milerov čvor

Ovaj čvor, koji je jedna varijanta po dva puta provučenog i namotanog poboljšanog klinča se veoma lako vezuje, a odlikuje se velikom nosivošću. Imajte u vidu da je namenjen za vezivanje najlona i fluorokarbona i da se ne preporučuje njegova upotreba za vezivanje upredenih struna!

ribolov-majice-reklama

Ribolov majice

Majice su bele i zelene boje, u četiri veličine i četiri motiva. Možete naručiti telefonom ili elektronskom poštom putem naše kontakt forme.

Naručite OVDE