Kom­bi­na­ci­ja do­bro oda­bra­ne pri­ma­me, re­dov­nog iz­la­že­nja na vo­du i op­ti­mal­no uklo­plje­nih ele­me­na­ta si­ste­ma pret­hod­nih je ne­de­lja re­dov­no da­va­la od­lič­ne re­zul­ta­te u lo­vu ci­pri­ni­da na jed­nom od naj­po­pu­lar­ni­jih de­lo­va DTD ka­na­la u Bač­koj. Sa­znaj­te ka­ko je naš vr­sni fi­de­raš tu lo­vio sa svo­jom eki­pom.

karavukovoOd tre­ćeg do 10. av­gu­sta sva­ko­dnev­no sam sa ne­ko­li­ko dru­ga­ra pe­cao na ka­na­lu Du­nav–Ti­sa–Du­nav kod Ka­ra­vu­ko­va, tač­ni­je ta­mo gde se on ra­čva na kra­ke ko­ji vo­de ka Bač­koj Pa­lan­ci i Bo­go­je­vu. Lo­vio sam is­klju­či­vo na fi­der, pri če­mu sam za pri­ma­mu ko­ri­stio hra­nu Ener­go Mix, ko­joj sam do­da­vao ku­ku­ruz (sta­ri ili še­će­rac) i ku­va­nu pše­ni­cu i sa pri­ja­te­lji­ma sam se na­lo­vio ba­bu­ški, de­ve­ri­ka i sit­nih ša­ra­na (od oko 300 g do 1 kg), a na cr­vi­će smo ima­li čak i ne­ko­li­ko smu­đe­va (svu ri­bu smo vra­ća­li u vo­du, če­sto i bez fo­to­gra­fi­sa­nja)

Od pri­bo­ra sam ko­ri­stio štap Ma­ver Abyss, te­ži­ne ba­ca­nja do 80 gra­ma, i ma­ši­ni­cu Shi­ma­no Ne­xa­ve. Za osnov­ni naj­lon oda­brao sam od­lič­ni to­nu­ći Ma­ve­rov Ri­ver Sto­ne, preč­ni­ka 0,18 mm, a 60 cm du­ge pred­ve­ze pra­vio sam od mo­no­fi­la de­blji­ne 0,11 mm. Opre­de­lio sam se za udi­cu Ma­ver Match, ve­li­či­ne 16, a upo­tre­blja­vao sam okru­gle ka­ve­zne hra­ni­li­ce Pir­co­ni, sa ote­ža­njem od 10 do 40 g, za­vi­sno od to­ga da li je bra­na bi­la za­tvo­re­na ili otvo­re­na (u ovom dru­gom slu­ča­ju vo­da je po­ne­kad i do­sta br­zo te­kla).

Od ma­ma­ca sam ko­ri­stio be­le cr­vi­će, ku­va­nu pše­ni­cu i ku­va­ni ku­ku­ruz še­će­rac, a ri­ba je ukup­no uzev naj­bo­lje ra­di­la na ku­va­nu pše­ni­cu. Ku­ku­ruz je re­dov­no do­no­sio ša­ra­na, ali sit­nog, ve­ći­nom is­pod mi­ni­mal­ne me­re, ko­ja iz­no­si 30 cm, i tek kat­kad ne­što du­žeg. Na be­le cr­vi­će mo­ji pri­ja­te­lji i ja je­dva da smo do­bi­li po­ne­ku be­lu ri­bu, jer su cver­gla­ni uda­ra­li na taj ma­mac mal­te­ne čim bi pao u vo­du, pa smo ga uglav­nom iz­be­ga­va­li... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 383-)