• 44
  • Bela-Crkva1
  • stuka
  • jezero celije
  • jezero celije2
  • jezero celije3
  • begej kod perleza
  • jezero celije4
  • jezero celije5
  • Specijalni rezervat prirode Zasavica
  • Bela Crkva, Šljunkara posle oluje; aparat Fuji 95 (prosumer), slikano sa stativa, god. 2009.
  • Bela Crkva, Šljunkara posle oluje; aparat Fuji 95 (prosumer), slikano sa stativa, god. 2009.
  • Gardinovački dunavac, štuka; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 70–300, god. 2010.
  • Jezero Ćelije; aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Jezero Ćelije, aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Jezero Ćelije, aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Begej kod Perleza; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2009.
  • Jezero Ćelije; aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008
  • Jezero Ćelije; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2008.
  • Specijalni rezervat prirode Zasavica; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2009.

Naslovna

ribolov novine broj 400

Sadržaj

Sadržaj broja 400

RI­BO­LOV BR. 400 U PRO­DA­JI JE OD PE­TKA 22. APRILA A U NJE­MU, IZ­ME­ĐU OSTA­LOG, MO­ŽE­TE PRO­ČI­TA­TI:

DVA SA­TA NA DVA CR­VA (Pro­leć­ni lov be­le ri­be na Ta­mi­šu kod Opo­va)

SIR I CR­VI­ĆI (Lov sko­ba­lja i šlji­va­ra na Ju­žnoj Mo­ra­vi)

NA HRA­NI I DA­LJE OD NJE (Lov sko­ba­lja i plo­ti­ce na plo­vak na Dri­ni pred po­če­tak za­bra­ne)

STOP PRE­KO­MER­NOM IZ­LO­VU I KRI­VO­LO­VU (No­vi ko­ri­snik do­njeg to­ka Ti­se po­ja­čao kon­tro­lu i uveo no­va pra­vi­la)

BA­BU­ŠKA I ŠTU­KA (Po­če­la se­zo­na ri­bo­lo­va na Vla­sin­skom je­ze­ru)

RED BAN­DA­RA, RED CVER­GLA­NA, KRUP­NA DE­VE­RI­KA... (Pro­leć­no pe­ca­nje fi­der teh­ni­kom na Sav­skom je­ze­ru)

BAL­KAN­SKO KO­ČE­NJE (Lič­ni stav: Za i pro­tiv – okre­ta­nje uči­ce če­kr­ka una­zad)

BRI­GA ZA MLA­DI­CE I LI­PLJE­NE (Ču­va­nje mre­sta na Đe­ti­nji)

TRE­PE­RE­ĆA AK­CI­JA (Na­pred­ni va­ra­li­čar­ski si­ste­mi i mon­ta­že: Dži­ka rig)

BR­ZO, JEF­TI­NO, EFI­KA­SNO (Ul­tra­lajt dži­go­vi iz do­ma­će ra­di­no­sti)

OD ŽI­CE DO TOR­ZI­TA (Sve o vo­đi­ca­ma stru­ne, jed­nom od naj­va­žni­jih de­lo­va ri­bo­lov­nog šta­pa)

NO­VI ADUT FI­DE­RA­ŠA (Pred­sta­vlja­nje no­vih Ener­go Mix pri­ma­ma)

MA­LO PRI­BO­RA (Sa­jam na­u­ti­ke, lo­va i ri­bo­lo­va u Be­o­gra­du)

SRE­BRO SA DVA KE­CA! (Ve­li­ki uspeh na­ših fi­de­ra­ša na ja­kom me­đu­na­rod­nom tak­mi­če­nju u Ma­đar­skoj)

SLO­BOD­NI HOD (Kli­zne mon­ta­že za mor­ski ri­bo­lov sa oba­le)

STAL­NE RU­BRI­KE

REČ URED­NI­KA: 1001 ka­ko, za­što, ako...

Hi­dro­me­te­o­ro­lo­ška i so­lu­nar­na prog­no­za od 21. apri­la do 4. ma­ja; Vo­do­sta­nje i tem­pe­ra­tu­ra vo­da; Iz­la­zak i za­la­zak sun­ca

ULO­VI KO­JI SE PAM­TE: Som 20 kg; Tol­sto­lo­bik 47,7 kg; Som 51,5 kg

JED­NA OD NAS: Iva­na Ku­laš, Bo­đa­ni

PA­RA­DA ULO­VA: Štu­ka 3 kg; Sko­balj 1,62 kg; Vra­će­na pa­strm­ka; Štu­ka 8 kg

IZ­LOG: Ša­tor Carp Zo­om, Ex­pe­di­ti­on, Šta­po­vi For­max Ava­tar Carp, Shi­ma­no Be­ast­ma­ster Fe­e­der, For­max Aest­he­tic Te­le­carp i For­max Sen­sor Po­wer Po­le/Bo­lo, Carp Zo­om »kre­vet« za ša­ra­na; Kon­ča­ne ču­var­ke Blin­ker Co, Hart Spin­ning Pro va­ra­li­čar­ski pr­sluk; Carp Zo­om tor­ba, Carp Ex­pert Met­hod Fe­e­der Run­ner ma­ši­ni­ca; Me­leg Ba­it asor­ti­man kod Al Car­po­nea, Gi­ca Mix Eco­no­mic pri­ma­me (Fe­e­der, Ri­ver i La­ke), Ri­bo­lov­ni hleb Blin­ker Co.

RE­VI­RI: Je­ze­ro Ve­zi­ro­vac

IZ­VE­ŠTA­JI SA RI­BO­LOV­NIH TE­RE­NA: Se­ver­na Bač­ka, Apa­tin, Som­bor, Si­vac, Du­nav od Ne­šti­na do Ba­no­što­ra, Če­la­re­vo, Bač­ka Pa­lan­ka, No­vi Sad, Ko­vilj­ski rit, Ru­ma, Mo­ro­vić, Srem­ska Mi­tro­vi­ca, Ti­tel, Ki­kin­da, Me­len­ci, Pan­če­vo, Sa­ku­le, Ba­ran­da, Opo­vo, Sef­ke­rin, Glo­gonj, Pan­če­vač­ki rit, Obre­no­vac, Bo­ljev­ci, Sme­de­re­vo, Po­ža­re­vac, Ve­li­ko Gra­di­šte, Ra­bro­vo, Sred­nje Po­mo­ra­vlje, Svi­laj­nac, Kra­gu­je­vac, Kru­še­vac, Kra­lje­vo, Ra­ška, Ša­bac, Aran­đe­lo­vac, Ča­čak, Ba­ji­na Ba­šta, Sje­ni­ca, Ti­moč­ka i Ne­go­tin­ska kra­ji­na, Đer­dap, Pro­ku­plje, Niš, Le­sko­vac, Pi­rot.

RI­BO­LOV BR. 401 IZ­LA­ZI U PE­TAK 6. MAJA

 
 
 
 

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Ča­čan­ski ri­bo­lo­vac Ivan Đon­drić po­vre­me­no pe­ca na Bi­leć­kom je­ze­ru, ve­li­koj ve­štač­koj aku­mu­la­ci­ji u Re­pu­bli­ci Srp­skoj, po­zna­toj po krup­nim ša­ra­ni­ma, amu­ri­ma i so­mo­vi­ma.

Broj­ni tro­fej­ni gra­bljiv­ci uhva­će­ni su po­sled­njih go­di­na na ovoj vo­di, ve­li­kim de­lom na si­stem sa ži­vim ke­de­rom po­nu­đe­nim po­mo­ću usi­dre­ne bo­ve, ka­kav i Đon­drić ko­ri­sti i ko­ji mu je 17. apri­la do­neo naj­vred­ni­ji ulov u do­sa­da­šnjoj ka­ri­je­ri.

str17 323

Ta mon­ta­ža se pra­vi ta­ko što se na oda­bra­nom me­stu, ne­što da­lje od tač­ke u ko­ju ri­bo­lo­vac že­li da pla­si­ra ma­mac (naj­če­šće je to ve­li­ki ži­vi ke­der), po­sta­vlja bo­va, ko­ju u me­stu dr­ži ka­na­pom ve­zan ka­men od­go­va­ra­ju­će te­ži­ne. Si­stem sa plov­kom (»ba­le­ri­nom«) se raz­vla­či, a po­tom se tan­kim naj­lo­nom spa­ja­ju plo­vak i bo­va. Ta­ko se obez­be­đu­je da ke­der, či­je je kre­ta­nje vr­lo ogra­ni­če­no, stal­no osta­je na go­to­vo is­toj du­bi­ni, tj. u zo­ni u ko­joj oče­ku­je­mo ja­vlja­nje ri­be, a ne mo­že da se za­vu­če pod ne­ki ka­men, u gra­nje ili dru­gi krš. »Po­moć­ni« naj­lon pu­ca ka­da som uzme ma­mac ili u tre­nut­ku ka­da ri­bo­lo­vac kon­tri­ra, na­kon če­ga po­či­nje bor­ba (na taj na­čin, ve­o­ma po­pu­la­ran me­đu za­pad­no­e­vrop­skim ri­bo­lov­ci­ma se već go­di­na­ma hva­ta­ju ka­pi­tal­ci ši­rom na­šeg kon­ti­nen­ta, a pre sve­ga na ita­li­jan­skoj re­ci Po i na Ebru (Špa­ni­ja). Đon­drić je ko­ri­stio si­stem sa dve udi­ce... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 323-)


ribolov-majice-reklama

Ribolov majice

Majice su bele i zelene boje, u četiri veličine i četiri motiva. Možete naručiti telefonom ili elektronskom poštom putem naše kontakt forme.

Naručite OVDE

Aktuelni video sadržaj

dupli-san-dijego

Je­dan od du­pli­ra­nih čvo­rova je i udvo­stru­čeni San Di­je­go džem, zva­ni još i...

trostruki-palomar

Sa po­ja­vom Ber­kley Na­no­fila, ko­ja ni­je ni ple­te­ni­ca ni mo­no­fil, u modu je ušao...

dunavske-carolije

Du­nav je ve­li­ka, mo­ćna i "teško" či­tlji­va re­ka, pa pred­sta­vlja iza­zov za sve ri­bo­lov­ce...

brejd-ring

Braid ring čvor ili u­pre­deni pr­sten čvor upo­tre­blja­va se za ve­zi­va­nje udica...

dupli-uni

Ovo je jedan od najjednostavnijih a naj­vi­še ko­ri­šće­nih čvo­rova za spajanje...

bocna-petlja

Bočna petlja je jedan od je­dno­stav­nih čvo­rova za fi­ksi­ranje bo­čnog pre­dve­za...

 

Ribolov na Facebook-u

ribolovacke majice