• 44
  • Bela-Crkva1
  • stuka
  • jezero celije
  • jezero celije2
  • jezero celije3
  • begej kod perleza
  • jezero celije4
  • jezero celije5
  • Specijalni rezervat prirode Zasavica
  • Bela Crkva, Šljunkara posle oluje; aparat Fuji 95 (prosumer), slikano sa stativa, god. 2009.
  • Bela Crkva, Šljunkara posle oluje; aparat Fuji 95 (prosumer), slikano sa stativa, god. 2009.
  • Gardinovački dunavac, štuka; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 70–300, god. 2010.
  • Jezero Ćelije; aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Jezero Ćelije, aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Jezero Ćelije, aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008.
  • Begej kod Perleza; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2009.
  • Jezero Ćelije; aparat Canon Powershot 160 (kompakt), god. 2008
  • Jezero Ćelije; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2008.
  • Specijalni rezervat prirode Zasavica; aparat Fuji 95 (prosumer), god. 2009.

Naslovna

ribolov novine broj 402

Sadržaj

Sadržaj broja 402

RI­BO­LOV BR. 402 U PRO­DA­JI JE OD PE­TKA 20. MAJA A U NJE­MU, IZ­ME­ĐU OSTA­LOG, MO­ŽE­TE PRO­ČI­TA­TI:

NE­KOM GRO­BLJE, NE­KOM RAJ (Va­ra­li­ča­re­nje smu­đa na ve­li­kim re­ka­ma na­kon lo­vo­sta­ja)

PLOV­ČIĆ KRAJ ŠE­VA­RA (Pro­leć­ni lov ba­bu­ške na Obla­čin­skom je­ze­ru)

ZA­BA­VA KRAJ GRA­NJA (Pro­leć­ni lov ba­bu­ške i bo­dor­ke la­ga­nim fi­de­rom na sta­ja­ćoj vo­di)

RED KI­ŠE, RED RI­BE (Te­ško ali uspe­šno pe­ca­nje be­le ri­be po ki­šo­vi­tom maj­skom da­nu na Ti­si kod Ti­te­la)

ŠTUČ­JE VRE­ME NA BA­SOV­SKOJ VO­DI (Mi­ni re­por­ta­ža sa Ba­ger ba­re u Rat­ko­vu)

ZA­LO­GAJ ZA PLEM­STVO (Pet sa­ve­ta za lov smu­đa du­bin­skim me­to­dom)

KRA­LJI­CA KO­LU­BA­RE (Ulov ko­ji se pam­ti: Po­toč­na pa­strm­ka od 4 kg!)

PO­TO­ČA­RE IZ KA­NJO­NA (Pro­leć­no va­a­li­ča­re­nje pa­strm­ke na Jer­mi kod Pi­ro­ta)

VE­GLER I BO­LO­NJEZ (Efi­ka­san na­čin lo­va ba­bu­ške na plo­vak na sta­ja­ćoj vo­di)

LA­KA KONJ­JI­CA (Pro­ve­re­no na vo­di: Štap Ma­ver Abyss X Fe­e­der 2016)

PRI­STU­PAČ­NA VI­ŠA KLA­SA (Bo­lo­njez Li­ne­a­ef­fe Car­bo­king)

VA­RA­LI­CE I JOŠ PO­NE­ŠTO (Dru­gi deo iz­ve­šta­ja sa ni­škog Saj­ma lo­va i ri­bo­lo­va 2016)

BIG-BENG ILI KVRC (Ka­ko se i za­što lo­me ri­bo­lo­vač­ki šta­po­vi)


STAL­NE RU­BRI­KE

REČ URED­NI­KA: Ribe i ribolov na društvenoj klackalici.

Hi­dro­me­te­o­ro­lo­ška i so­lu­nar­na prog­no­za od 19. ma­ja do 1. ju­na; Vo­do­sta­nje i tem­pe­ra­tu­ra vo­da; Iz­la­zak i za­la­zak sun­ca

PRO­LEĆ­NE RI­BO­LO­VAČ­KA RAZ­GLED­NI­CE: U zna­ku smu­đa

PA­RA­DA ULO­VA: Som 11 kg; Štu­ka 5 kg; Ša­ran 20,9 kg; Štu­ka 3,5 kg

IZ­LOG: For­max Tor­na­do Carp Fe­e­der 360H/390H; Be­hr tor­ba ra­nac; Va­ra­li­ča­rac Hart Bloody Se­ri­es Sho­re Po­wer EVO; Pri­hra­na Gol­den Fish Red Per­fect Mix; Ma­ši­ni­ca Carp Ex­pert Do­u­ble Speed; Be­hr fi­der sto­li­ca sa na­slo­nom; Ša­ran­ski pa­ra­bo­lik Carp Pro Bul­let Dis­tan­ce; Mu­ši­čar­ski pr­sluk Sci­er­ra Fu­sion; Flu­o­ro­kar­bon Fal­con Flu­o­ro­star; Štap For­max Van­ta­ge Cat­fish; AS ku­va­ni ku­ku­ruz za udi­cu; Sal­mo Sparky Shad

RE­VI­RI: Br­bor na To­ploj Mla­vi

IZ SVE­TA: Spro ka­ro­li­na olo­va sa sto­pe­rom; Ple­te­ni­ca Cli­max Pla­ti­num 8-Braid; Ma­ši­ni­ca Fox Ra­ge Ul­tron Pro; So­lar­na lam­pa No­ke­ro So­lar W 100; Da­i­wa Black Wi­dow Te­le Carp

JED­NI OD NAS: Mi­ta Mi­la­no­vić (Pa­vlis) i No­vi­ca Ma­rin­ko­vić (Po­lja­na); Go­ran Opa­čić (Som­bor)

IZ­VE­ŠTA­JI SA RI­BO­LOV­NIH TE­RE­NA: Se­ver­na Bač­ka, Apa­tin, Som­bor, Si­vac, Du­nav od Ne­šti­na do Ba­no­što­ra, Če­la­re­vo, Bač­ka Pa­lan­ka, No­vi Sad, Ko­vilj­ski rit, Ru­ma, Mo­ro­vić, Srem­ska Mi­tro­vi­ca, Ti­tel, Ki­kin­da, Me­len­ci, Pan­če­vo, Sa­ku­le, Ba­ran­da, Opo­vo, Sef­ke­rin, Glo­gonj, Pan­če­vač­ki rit, Obre­no­vac, Bo­ljev­ci, Sme­de­re­vo, Po­ža­re­vac, Ve­li­ko Gra­di­šte, Ra­bro­vo, Sred­nje Po­mo­ra­vlje, Svi­laj­nac, Kra­gu­je­vac, Kru­še­vac, Kra­lje­vo, Ra­ška, Ša­bac, Aran­đe­lo­vac, Ča­čak, Ba­ji­na Ba­šta, Sje­ni­ca, Ti­moč­ka i Ne­go­tin­ska kra­ji­na, Đer­dap, Pro­ku­plje, Niš, Le­sko­vac, Pi­rot.

RI­BO­LOV BR. 403 IZ­LA­ZI U PE­TAK 3. JUNA

 
 
 
 

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Ča­čan­ski ri­bo­lo­vac Ivan Đon­drić po­vre­me­no pe­ca na Bi­leć­kom je­ze­ru, ve­li­koj ve­štač­koj aku­mu­la­ci­ji u Re­pu­bli­ci Srp­skoj, po­zna­toj po krup­nim ša­ra­ni­ma, amu­ri­ma i so­mo­vi­ma.

Broj­ni tro­fej­ni gra­bljiv­ci uhva­će­ni su po­sled­njih go­di­na na ovoj vo­di, ve­li­kim de­lom na si­stem sa ži­vim ke­de­rom po­nu­đe­nim po­mo­ću usi­dre­ne bo­ve, ka­kav i Đon­drić ko­ri­sti i ko­ji mu je 17. apri­la do­neo naj­vred­ni­ji ulov u do­sa­da­šnjoj ka­ri­je­ri.

str17 323

Ta mon­ta­ža se pra­vi ta­ko što se na oda­bra­nom me­stu, ne­što da­lje od tač­ke u ko­ju ri­bo­lo­vac že­li da pla­si­ra ma­mac (naj­če­šće je to ve­li­ki ži­vi ke­der), po­sta­vlja bo­va, ko­ju u me­stu dr­ži ka­na­pom ve­zan ka­men od­go­va­ra­ju­će te­ži­ne. Si­stem sa plov­kom (»ba­le­ri­nom«) se raz­vla­či, a po­tom se tan­kim naj­lo­nom spa­ja­ju plo­vak i bo­va. Ta­ko se obez­be­đu­je da ke­der, či­je je kre­ta­nje vr­lo ogra­ni­če­no, stal­no osta­je na go­to­vo is­toj du­bi­ni, tj. u zo­ni u ko­joj oče­ku­je­mo ja­vlja­nje ri­be, a ne mo­že da se za­vu­če pod ne­ki ka­men, u gra­nje ili dru­gi krš. »Po­moć­ni« naj­lon pu­ca ka­da som uzme ma­mac ili u tre­nut­ku ka­da ri­bo­lo­vac kon­tri­ra, na­kon če­ga po­či­nje bor­ba (na taj na­čin, ve­o­ma po­pu­la­ran me­đu za­pad­no­e­vrop­skim ri­bo­lov­ci­ma se već go­di­na­ma hva­ta­ju ka­pi­tal­ci ši­rom na­šeg kon­ti­nen­ta, a pre sve­ga na ita­li­jan­skoj re­ci Po i na Ebru (Špa­ni­ja). Đon­drić je ko­ri­stio si­stem sa dve udi­ce... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 323-)


ribolov-majice-reklama

Ribolov majice

Majice su bele i zelene boje, u četiri veličine i četiri motiva. Možete naručiti telefonom ili elektronskom poštom putem naše kontakt forme.

Naručite OVDE

Aktuelni video sadržaj

dupli-san-dijego

Je­dan od du­pli­ra­nih čvo­rova je i udvo­stru­čeni San Di­je­go džem, zva­ni još i...

trostruki-palomar

Sa po­ja­vom Ber­kley Na­no­fila, ko­ja ni­je ni ple­te­ni­ca ni mo­no­fil, u modu je ušao...

dunavske-carolije

Du­nav je ve­li­ka, mo­ćna i "teško" či­tlji­va re­ka, pa pred­sta­vlja iza­zov za sve ri­bo­lov­ce...

brejd-ring

Braid ring čvor ili u­pre­deni pr­sten čvor upo­tre­blja­va se za ve­zi­va­nje udica...

dupli-uni

Ovo je jedan od najjednostavnijih a naj­vi­še ko­ri­šće­nih čvo­rova za spajanje...

bocna-petlja

Bočna petlja je jedan od je­dno­stav­nih čvo­rova za fi­ksi­ranje bo­čnog pre­dve­za...

 

Ribolov na Facebook-u

ribolovacke majice