• Tamiski protfis u prihvatnici
  • Stuka sa jezera Joca
  • Tamiski protfis
  • Mrtvi Karas kod sela Grebenac
  • Balticka stuka4
  • mala
  • Noc na jezeru Celije
  • Mala Petica
  • Štuka sa Joce2
  • Jezero Joca - A. Milanovic
  • Tamiš kod Opova, protfiš; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2011.
  • Jezero Joca, štuka; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2012.
  • Tamiš kod Opova, protfiš; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2011.
  • Mrtvi Karaš kod sela Grebenac; aparat Fuji 95 (prosumer), 2008.
  • Baltička štuka, Vestervik (južna Švedska); aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2012.
  • Vojne bašte (Dunav prekoputa Zemuna); aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2012.
  • Noc na Jezeru Ćelije; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, sa stativa, god. 2011.
  • Kubici na putu ka kanalu Petica (kod Kovilova); aparat Fuji 95 (prosumer), 2008.
  • Jezero Joca, štuka; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, god. 2012.
  • Jezero Joca, Aleksandar Milanović; aparat Canon 7D EOS, objektiv Canon 15–85, polar-filter, god. 2011.

Naslovna

ribolov novine broj 408

Sadržaj

Sadržaj broja 408

RI­BO­LOV BR. 408 U PRO­DA­JI JE OD PE­TKA 12. AVGUSTA A U NJE­MU, IZ­ME­ĐU OSTA­LOG, MO­ŽE­TE PRO­ČI­TA­TI:

DA­RA I ME­RA (O traj­noj za­bra­ni ri­bo­lo­va u Ču­ka­rič­kom ru­kav­cu)

GLI­STA DO­NE­LA RAZ­LI­KU (Iz­u­zet­no let­nje pe­ca­nje na To­ploj Mla­vi kod Drm­na)

ŽI­TO I DU­BI­NA (Tri sa­ve­ta za let­nje pe­ca­nje bo­dor­ke na je­ze­ri­ma)

JUR­NJA­VA OKO MO­STO­VA (Lov bu­co­va na Ju­žnoj Mo­ra­vi)

KU­KU­RUZ NA DNU (Lov krup­nih ša­ra­na mo­der­nom teh­ni­kom, na kla­sič­ni ma­mac)

NA­VA­LA SIT­NU­RI­JE (Let­nje pe­ca­nje be­le ri­be na Ta­mi­šu kod Sa­ku­la, na plo­vak i fi­der)

CE­ĐE­NJE KROZ SI­TO (Ko­ri­šće­nje še­ćer­ca kao do­dat­ka pri­hra­ni u let­njem pe­ri­o­du)

NA IVI­CI PE­NE (Let­nji lov bu­co­va kod bra­na)

I MI­RIS I PO­KRET (Mu­va­nje smu­đa na fi­let)

GO­RA­NE, PO­ŽU­RI! (Mi­ni-re­por­ta­ža: Va­ra­li­ča­re­nje kle­na u gor­njem to­ku Ko­lu­ba­re)

PRE­CI­ZNOST I FI­NO­ĆA (Let­nji ri­bo­lov plo­ti­ca fi­de­rom)

LIFT NA MA­LOJ ZA­RAV­NI (Let­nje pe­ca­nje de­ve­ri­ke i bo­dor­ke na je­ze­ru)

SI­LI­KON­SKA MLAĐ (Mi­ni­ja­tur­ne gla­vi­nja­re – neo­do­ljiv ma­mac za gra­blji­vi­ce)

ŠAR­MANT­NI KO­REJ­SKI RAD­NIK (Le­gen­dar­na ma­ši­ni­ca Ba­nax Si 800)

UŽI­VA­NJE I OBA­VE­ZA (Šta tre­ba ima­ti u vi­du pre ku­po­vi­ne čam­ca za ri­bo­lov)

STAL­NE RU­BRI­KE

Hi­dro­me­te­o­ro­lo­ška i so­lu­nar­na prog­no­za od 11. do 24. av­gu­sta; Vo­do­sta­nje i tem­pe­ra­tu­ra vo­da; Iz­la­zak i za­la­zak sun­ca.

LET­NJE RI­BO­LO­VAČ­KE RAZ­GLED­NI­CE: Dor­ćol­ske bo­dor­ke; Te­o­nin pr­vi ulov.

IZ­LOG: Lan­cer svin­ge­ri; For­max Avan­ger Pe ple­te­ni­ca; Hra­na Gol­den Fish Ri­ver/La­ke; Va­ra­li­čar­ska tor­ba For­max; Rib­hce gla­vi­nja­ra; D.A.M. Car­bon Poc­ket te­le­skop; Tra­buc­co ku­ti­ja sa no­sa­či­ma pred­ve­za; Ma­ver ma­ji­ce; Stor­msu­re kom­plet za po­pra­vlja­nje neo­pren­ske obu­će i ode­će; Va­ra­li­ča­rac MaG­ne­tic 9', t.b. 10–50 g; Po­la­ri­za­ci­o­na na­o­ča­re Ga­ma­kat­su, Pre­ston In­no­va­ti­ons i Ro­bin­son; Carp Pro fu­tro­la; Va­ra­li­ča­rac Hart Ab­so­lut To­ro Pre­da­tor.

PA­RA­DA ULO­VA: Ša­ran 11 kg; Pa­strm­ka 1,2 kg; Ša­ran 13,3 kg; Som 12,1 kg.

DO­BAR SA­VET: Na­pra­vi sam fi­der sto­čić

IZ SVE­TA: Mu­ši­čar­ski šta­po­vi i če­kr­ci Hut­tley; Ma­ši­ni­ca Bal­zer Tac­tics Light Fe­e­der 7400; Spro Fi­re Erie džig gla­ve; Še­do­vi Bi­waa Hypno­tik Swim­mer; Ma­ši­ni­ca Kog­ha Mythar 1000;

IZ­VE­ŠTA­JI SA RI­BO­LOV­NIH TE­RE­NA: Se­ver­na Bač­ka, Apa­tin, Som­bor, Si­vac, Du­nav od Ne­šti­na do Ba­no­što­ra, Če­la­re­vo, Bač­ka Pa­lan­ka, No­vi Sad, Ko­vilj­ski rit, Ru­ma, Mo­ro­vić, Srem­ska Mi­tro­vi­ca, Ti­tel, Ki­kin­da, Me­len­ci, Pan­če­vo, Sa­ku­le, Ba­ran­da, Opo­vo, Sef­ke­rin, Glo­gonj, Pan­če­vač­ki rit, Obre­no­vac, Bo­ljev­ci, Sme­de­re­vo, Po­ža­re­vac, Ve­li­ko Gra­di­šte, Ra­bro­vo, Sred­nje Po­mo­ra­vlje, Svi­laj­nac, Kra­gu­je­vac, Kru­še­vac, Kra­lje­vo, Ra­ška, Ša­bac, Aran­đe­lo­vac, Ča­čak, Ba­ji­na Ba­šta, Sje­ni­ca, Ti­moč­ka i Ne­go­tin­ska kra­ji­na, Đer­dap, Pro­ku­plje, Niš, Le­sko­vac, Pi­rot.

RI­BO­LOV BR. 409 IZ­LA­ZI U PE­TAK 26. AVGUSTA

 
 
 
 

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Ča­čan­ski ri­bo­lo­vac Ivan Đon­drić po­vre­me­no pe­ca na Bi­leć­kom je­ze­ru, ve­li­koj ve­štač­koj aku­mu­la­ci­ji u Re­pu­bli­ci Srp­skoj, po­zna­toj po krup­nim ša­ra­ni­ma, amu­ri­ma i so­mo­vi­ma.

Broj­ni tro­fej­ni gra­bljiv­ci uhva­će­ni su po­sled­njih go­di­na na ovoj vo­di, ve­li­kim de­lom na si­stem sa ži­vim ke­de­rom po­nu­đe­nim po­mo­ću usi­dre­ne bo­ve, ka­kav i Đon­drić ko­ri­sti i ko­ji mu je 17. apri­la do­neo naj­vred­ni­ji ulov u do­sa­da­šnjoj ka­ri­je­ri.

str17 323

Ta mon­ta­ža se pra­vi ta­ko što se na oda­bra­nom me­stu, ne­što da­lje od tač­ke u ko­ju ri­bo­lo­vac že­li da pla­si­ra ma­mac (naj­če­šće je to ve­li­ki ži­vi ke­der), po­sta­vlja bo­va, ko­ju u me­stu dr­ži ka­na­pom ve­zan ka­men od­go­va­ra­ju­će te­ži­ne. Si­stem sa plov­kom (»ba­le­ri­nom«) se raz­vla­či, a po­tom se tan­kim naj­lo­nom spa­ja­ju plo­vak i bo­va. Ta­ko se obez­be­đu­je da ke­der, či­je je kre­ta­nje vr­lo ogra­ni­če­no, stal­no osta­je na go­to­vo is­toj du­bi­ni, tj. u zo­ni u ko­joj oče­ku­je­mo ja­vlja­nje ri­be, a ne mo­že da se za­vu­če pod ne­ki ka­men, u gra­nje ili dru­gi krš. »Po­moć­ni« naj­lon pu­ca ka­da som uzme ma­mac ili u tre­nut­ku ka­da ri­bo­lo­vac kon­tri­ra, na­kon če­ga po­či­nje bor­ba (na taj na­čin, ve­o­ma po­pu­la­ran me­đu za­pad­no­e­vrop­skim ri­bo­lov­ci­ma se već go­di­na­ma hva­ta­ju ka­pi­tal­ci ši­rom na­šeg kon­ti­nen­ta, a pre sve­ga na ita­li­jan­skoj re­ci Po i na Ebru (Špa­ni­ja). Đon­drić je ko­ri­stio si­stem sa dve udi­ce... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 323-)


ribolov-majice-reklama

Ribolov majice

Majice su bele i zelene boje, u četiri veličine i četiri motiva. Možete naručiti telefonom ili elektronskom poštom putem naše kontakt forme.

Naručite OVDE

Aktuelni video sadržaj

dupli-san-dijego

Je­dan od du­pli­ra­nih čvo­rova je i udvo­stru­čeni San Di­je­go džem, zva­ni još i...

trostruki-palomar

Sa po­ja­vom Ber­kley Na­no­fila, ko­ja ni­je ni ple­te­ni­ca ni mo­no­fil, u modu je ušao...

dunavske-carolije

Du­nav je ve­li­ka, mo­ćna i "teško" či­tlji­va re­ka, pa pred­sta­vlja iza­zov za sve ri­bo­lov­ce...

brejd-ring

Braid ring čvor ili u­pre­deni pr­sten čvor upo­tre­blja­va se za ve­zi­va­nje udica...

dupli-uni

Ovo je jedan od najjednostavnijih a naj­vi­še ko­ri­šće­nih čvo­rova za spajanje...

bocna-petlja

Bočna petlja je jedan od je­dno­stav­nih čvo­rova za fi­ksi­ranje bo­čnog pre­dve­za...

 

Ribolov na Facebook-u

ribolovacke majice